2015/03/23

Húsvétra várva

Ha beköszönt a tavasz, akkor hamar eljön a Húsvét is, hiszen idén különösen korai időpontra esik. Amíg várjuk a legszebb tavaszi ünnepet és vele együtt a legelső virágokat, hajtassunk virágzó vesszőket szobai vázánkban! Kertünkből vagy kirándulások alkalmával az út mentén is szedhetünk erre alkalmas ágakat. A vesszőket igyekezzünk minél hamarabb vízbe tenni, de előtte távolítsuk el az ágak alsó részén található rügyeket. A legszebb ágakat úgy tudjuk kiválasztani, hogy megfigyeljük a rügyeket; a sima levélrügyek rövidebbek, a kicsit hosszabb, hegyesebb rügyek biztosan virágot bontanak.
Közkedvelt virágzó ágaink: aranyvessző, őszibarack, cseresznye, meggy, de gyűjthetünk som, nyír vagy mogyoróvesszőket is. 

A kikapcsolódást és a pozitív energiákat sugárzó, manapság igencsak divatos vidéki "country" stílusba tökéletesen illeszkednek ezek a hajtatott vesszők, hiszen a stílus egyik ismertető jegye a természetes anyagok használata, a jelenkorhoz illesztett rusztikus megjelenésben. Sockerart váza és Soaré tányéralátét: IKEA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése