2015/07/16

Mediterrán élmények - Kefalónia

Még csak július közepe és máris magunk mögött tudhatunk egy gyönyörű és élményekkel teli görög utat Európa talán legromantikusabb szigetén. Nagy várakozás előzte meg az utazást, hiszen annyi szépet és jót hallottunk Kefalónia szigetéről, így aztán sokat álmodoztam a helyről. Nos, a hír igaz - nem túlzás, hogy a szigeten található Myrtos Beach a világ top 10 strandjai között szerepel. Amikor megláttam a kék és a zöld valamennyi árnyalatában ragyogó öblöt, majd az óriási fehér habok között hánykolódtam, úgy éreztem, mintha egy lakatlan szigetre érkeztünk volna. A kristálytiszta strandokon és a magas hegyek között a jó hangulat garantált, igazi pihenés várt ránk. 

A szigeten található növényzet teljesen magával ragadott; csodaszép leanderek, muskátlik és különböző folyandárok vettek körül bennünket. Különösen nagy hatással voltak rám az öreg olajfák, az óriási fikuszok, valamint a citrusfélék. Állítólag, ha a helyben termő citromból szedünk termést és a magját felhasználva új magoncot keltünk életre, a felnőtt növény terméssel fog bennünket megajándékozni. 
Természetesen szüreteltünk és a magok hamarosan földbe kerülnek. 


A növényzeten kívül a strandokon található igen változatos kavicsok fogtak meg, melyeket lelkesen gyűjtöttem, hogy a jövőben felhasználhassam őket lakás vagy kerti dekorációkhoz. Ezekkel a természet által jócskán megmunkált kavicsokkal különböző burkolatokat szeretnék "feldobni", gondolok itt akár egy kültéri sütögető vagy kisebb oszlop burkolására, de cserepeket és más beton tárgyakat is igen kiválóan lehet velük burkolni. Ezek a kavicsok olyan laposak, hogy könnyen fel tudom majd őket ragasztani és egy szép fugával fantasztikusan fognak mutatni. 
A kagylók és csigák természetesen bármilyen mécses vagy gyertya mellett nagyon dekoratívak, de potpurival keverve sem fognak csalódást okozni. 


Utazás közben az épületeket is meg szoktam figyelni, hiszen nagyon érdekelnek a különböző építészeti stílusok. A mediterrán lakóházak hangulata mindent felülír nálam, szóval a szigeten töltött idő alatt végig csorgattam a nyálam és gyűjtöttem az ötleteket. A mediterrán stílusról a nyaralásaink jutnak eszembe, a pihenés, a hosszú, meleg nyári esték, ígyhát otthon a házunk körül is igyekszem ezt a hangulatot visszaadni a növényekkel, a kert kialakítással és a színekkel. Nagy sláger volt számomra a türkíz szín, melynek könnyedsége a szikrázó, energiával feltöltő napütést juttatja az eszembe. A görög szigetek hangulatát és a mediterrán stílust együtt képes elhozni ez a csodás szín!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése