2015/08/18

IKEA 2016

A múlt hét második felében elérhetővé vált az IKEA legújabb katalógusa, melyet mindig nagy várakozás előz meg részemről, hiszen továbbra is nagy hatással van a svéd bútor-óriás a lakberendezési, dekorációs és egyéb kreatív trendekre, így aztán érdemes figyelemmel lenni az újításaikra. Mint mindig - így most is, nem csupán bútorokat és lakótereket mutat be, hanem életstílust kínál, mely nekem mindig is szimpatikus volt. A mindennapi élet kihívásaihoz egyszerű és természetközeli megoldásokat nyújt, melyek segítségével bárki könnyedén gyűjtheti szeletíven a szemetet vagy virágoztathatja fel erkélyét. Az újdonságok minden eddiginél jobban  a természetességet hangsúlyozzák, hiszen a munkával teli hétköznapokban sokunk számára egy szobanövény látványa, vagy egy természetes anyagból készült szőnyeg jelenti a kiszakadást, a relaxációt, így ezáltal észrevétlenül tudunk feltöltődni. Az internet és a számítógépek által vezérelt világban a fizikai valósággal alig-alig kerülünk kapcsolatba, ezért különösen sokat számít, hogyan rendezzük be otthonunkat. Hiszek benne, hogy  a természet által kerülhetünk leginkább közel önmagunkhoz, ezért az új termékek közül a SINNERLIG kollekció darabjainak igazán örülök. A dizájn mellet a természetes anyagok felhasználását részesítették előnyben, mint pl. parafa vagy tengerifű. 
Az otthoni rendszerezés ismételten kiemelt téma a katalógusban, melyhez egy új terméket is bemutatnak. A KNAGGLIG fadoboz igazán természetes hatású és a kreatív ötleteknek sem szab határt - a natúr állapotban megvásárolt dobozt bármilyen festékanyaggal kezelhetjük. Hát ennek valóban nem lehet ellenállni - ahogy ismerem magam, biztosan virágokat ültetek majd bele.

Másik favorit ez a country stílusú MARYD fantázianévre hallgató asztal, mely együtt kapható a ráhelyezett tálcával és csodálatos púderes színekben juthatunk hozzá. A levehető tálcát tálaláskor külön is használhatjuk. 


A konyhai rendszerezés újdonságai között szerepel a RISATORP kosár, mely ugyancsak jól illeszthető a country dizájnhoz. Egyszerűség és praktikum jellemzi ezt a terméket; evőeszközöket, könyveket, sőt én növényeket is el tudok benne képzelni. 

Az IKEA mindig nagy hangsúlyt fektetett a környezetvédelemre, ezért a bútorokhoz használt faanyag felelős erdőgazdálkodásból származik, a többi anyag pedig általában valamely gyorsan szaporodó növény rostjai - ilyenek például a tengerifű, a vízijácint és a bambusz. Ami pedig külön öröm számomra, hogy a vegán vásárlók sem maradnál már éhen az éttermeikben, mivel kapható az új zöldséges golyó köret, mely nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt. Fenntarthatóság, tudatosság és igényesség jellemzi továbbra is az IKEA termékeit, ezért mihamarabb áttanulmányozom az áruházban is az újdonságokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése