2015/11/28

Karácsonyi LED füzérek

Évek óta kaphatóak már a karácsonyi fényfüzérek is LED technológiával és mostanra talán elmondhatjuk, hogy az áruk is megfizethető. A karácsonyi szezon hagyományos dísze a csodaszép fényfüzér, ezért sok otthont tesz meghittebbé ebben az időszakban ez a fajta világítás. A legfrissebb trendek szerint készült darabok már mind LED izzókkal vannak felszerelve, így végre a takarékossági szempont is érvényesül.
További trend, hogy a hideg és meleg fényforrásokat ötvözve rendkívül megkapó látványt lehet elérni, bár én egyelőre a meleg fényforrásra esküszöm.  A világítás színeit tekintve a legtöbb otthonban a fehér dominál, de ha színes gömböket vagy más díszeket helyeztek el az izzók közelében, gyönyörűen megszínezik a fényt. Másik ötletem, hogy érdemes úgy elhelyezni a füzéreket, hogy tükörben vagy üvegben viszontlássuk a fényt és így máris két legyet ütöttünk egy csapásra. 
Az idei év nagy újdonsága számomra, hogy rengeteg helyen kaphatóak elemes megoldással is a füzérek, így nagyon egyszerű dolgunk van; akár egy vázában vagy tálban is elhelyezhetjük a fényeket, sőt a párkányon lévő girland fényeit belülről tudjuk be-, és kikapcsolni. 
Másik praktikus dolog az időzítő funkció; na ez tényleg szuper dolog. 6 órás időtartamban világít a füzér, majd magától kikapcsol és másnap ugyanabban az időpontban pedig bekapcsol. Hihetetlenül kényelmes és amikor munkából fáradtan hazaérkezik az ember, csodaszép látvány fogadja, hiszen az automatika gondoskodik helyettünk a vezérlésről. Az elemes és egyben időzíthető füzérek vezérlő egységét a tuják közepében is elrejthetitek, így nappal sem kell zsinórokban botladozni.
Advent első hétvégéjén az időjárás egy kis hóval is jutalmazta  a fények tesztelését. Tökéletes!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése