2015/12/09

Díszek a kertből

Egy igazán jól megtervezett kert télen is szép, hiszen a változatosan ültetett növények ilyenkor is tarka képet mutatnak. Tény, hogy a tél nem a legszínesebb évszak kertészkedés szempontjából, de a természet szépségét ebben az időszakban is élvezhetjük, ha növényeinket jól átgondoltan ültetjük. A színes és akár termést is hozó örökzöld fajták variálásával később sem fogunk csalódni kertünk látványában.  
Tervezéskor azonban nemcsak a téli látványra érdemes gondolni, hanem a növények belső dekorációs felhasználhatóságára is. Ennek tudatában ültettem a különböző fajtákat éveken keresztül és reméltem, hogy eljön az első tél, amikor bent is gyönyörködhetek az ágacskákban. Virágkötészeti szempontokat is igyekeztem szem előtt tartani az örökzöldek kiválasztásakor, mert elhatároztam, hogy saját magam szeretném szépítgetni a környezetemet kívül-belül, mindent felhasználva ami körülöttem van. 
A télen is szép kert változatos növényeiről később olvashattok majd összefoglalót, ezért most csak három példányt választottam ki, melyek felhasználásával azonnal megszínesítettem a bejárati ajtón lévő alapdíszt. 
A képen látható színes ágacska fehér-tarka magyal bokorról származik, mely tipikusan karácsonyi dekornövény, ezért biztos sokaknak ismerős. Klasszikus téli dísz a magyalág élénkzöld, fényes levelével, melyet szedhetünk csokorba, fonhatjuk koszorúba, tűzhetjük szálával, mindenhogy jól mutat. Használtam még vörös korallberkenye és leylandi ciprus ágakat is a változatosság eléréséhez.
Kertünk és a természet sokat tud adni télen is, ezért érdemes egy-egy séta alkalmával terméseket és ágakat gyűjteni dekorációs felhasználásra.
Ne feledjétek, hogy a jól átgondolt díszkert rengeteg élménnyel ajándékozza meg tulajdonosát még a zordabb hónapokban is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése