2015/09/17

Indián nyár

Azt hiszem, nem lehet okunk a panaszra, mert ezen a héten kapunk még egy kis "extra" nyarat, amit én már indián nyárnak hívok, de persze reménykedek, hogy lesznek még meleg napok idén. Az évszaknak megfelelően a piacokon és a virágárusoknál már megjelentek az őszi szezon sztárjai, az árvácskák, aminek természetesen nem tudtam ellenállni és vásároltam néhány tövet. Korábban már írtam Nektek erről a kedves kis virágról, mely tavasszal is ültethető, de igazi sikert akkor tudunk elérni, ha ősszel ültetjük el őket, mivel így nagyobb az esély a teljes begyökeresedésre még a fagyok előtt. 
Egy kis kertészkedés után érdemes élvezni a napsugarakat a szabadban, hiszen a szeptember eljövetele nem azt jelenti, hogy máris be kell kuckóznunk a lakásba. További színpompás őszi virágokkal, valamint erkély- és kerti ötletekkel jelentkezem hamarosan, addig pedig íme egy kis indián nyár a teraszon!

Vintage ültető edény: KIK Textil Diszkont

4 megjegyzés:

  1. Ugye jól emlékszem, hogy évelő?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Tulajdonképpen átévelő, szóval ősszel elülteted, majd tavasszal nekiiramodik és teljesen kifejlődik.Mikor a nagy melegek jönnek (június, július) már kicsit visszamarad, majd elpusztul.A kisebb virágzatú fájták képesek elhullajtani a magot,azaz önvető.Nagyjából ez az árvácska életciklusa. :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés