2015/09/11

Rézsű projekt

Nyár végén automatikusan elkezdődhetnek a nagyobb kerti munkálatok, hiszen ez az időszak - csakúgy, mint a tavasz - bőven tartogat feladatokat. Ültetési szempontból nagyon kedvező ilyenkor az időjárás, könnyen begyökeresednek a növények. Ezen felbuzdúlva nekiláttunk rendbe tenni a kertünk végében lévő rézsűt. Bevallom, ez egy hosszú ideje halogatott projekt, mert eleinte azt gondoltuk, hogy egyszerű beültetéssel megoldható a lejtős terület további csúszása és egy-két éven belül szép zöld felületet láthatunk - hát sajnos nem így lett. A csapadék többnyire hamar lefolyt a területről, a növények nagyon gyatrán nőttek, mi pedig csak bosszankodtunk. Így született a döntés, miszerint nem ússzuk meg a támfal építést, de azt tudtuk, hogy olyan megoldást keresünk, amivel gyorsan és hatékonyan tudunk eredményt felmutatni. Végülis a KK Kavics Beton Kft. bordás kosarait választottuk és nem bántuk meg, hiszen egy igazán jól kitalált design jellemzi ezeket a köveket és kötőanyag használata nélkül, bárki maga is építhet támfalakat vagy emelt ágyásokat kertjében. Íme a munkálat néhány vidám perce és a csodálatos növények, amik helyet kaptak kertünkben. 


A hatalmas földtömeg átmozgatásával mostmár az almafa is nagyobb teret kapott, növekedése ezzel felgyorsulhat. 


 Az elmaradhatatlan levendula, a nagy túlélő bajnok!


 Praktikus támfal elemek a KK Kavics Beton Kft.-től "homok" színben. 


 Vidáman tolom a talicskát - persze ne gondoljátok, hogy ebben a ruhában túrtam a földet - csupán eltörtem egy ásót és az új eszköz beszerzése után nagyon kínálkozott a lehetőség, hogy megörökítsük a pillanatot. 


 A pompás varjúháj a legkisebb gondoskodást sem igényli, ennek ellenére augusztus-szeptemberben gyönyörű virágokkal örvendeztet meg. Nem elhanyagolandó tulajdonsága továbbá, hogy bármilyen kaspóban vagy balkonládában is szépen fejlődik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése