2016/04/10

Tavaszi megújulás a teraszon

Biztosan Ti is legalább annyira vártátok már az első meleg tavaszi napokat, mint én, pedig nem panaszkodhatunk - nem is volt kemény telünk. Akárhogy is nézzük a legáttörőbb évszakváltás a télből a tavaszba való átlépés, hiszen ezt a változást valóságos megújulásként éljük meg. Ilyenkor a természet is teljesen új oldaláról mutatkozik meg, mi pedig egyre több időt töltünk a szabadban, hiszen ez az, ami feltölt a rohanó hétköznapokban. Ebben az időszakban sokat kirándulunk, kertészkedünk, minden percét élvezzük a hosszabbra nyúló nappaloknak. A kertészetek és a virágárusok standjai ilyenkor szinte pezsegnek, tényleg igazi "tavaszi zsongás" lesz úrrá mindenkin. Nincs ez másképpen velem sem, hiszen már a téli ünnepek elteltével a tavaszi tennivalókat szoktam tervezgetni. Rengeteg teendő szakad ilyenkor egyszerre a nyakamba és mindent azonnal akarok csinálni, ami persze néha kisebb káoszt okoz, de előbb vagy utóbb úgyis minden készen lesz. :-) 
Az első igazán meleg napokban rögtön a balkonládák beültetésével kezdek foglalatoskodni, hiszen ahogy a fagyok elmaradozgatnak, már hódolhatok ezen szenvedélyemnek. Hagyományosan futó muskátlival szoktam felvirágoztatni az ablakpárkányokat és idén egy nagyon halvány rózsaszín árnyalatra esett a választásom. Tudom, néhányan nem kedvelik a muskátlit, de szerintem nagyon hálás balkonnövény, mivel jól tűri a tűző napot és nem is szükséges a túlságosan gyakori öntözés, ennek ellenére az első fagyokig ontja a virágokat. 


A balkonládák beültetése mellett a másik kedvenc tevékenységem ebben az időszakban a kerti bútorok leporolása, majd elrendezgetése a teraszon és egy kis napfürdőzés az első igazán meleg napokon. Ennek megfelelően múlt hétvégén előkerültek a bútorok és a székpárnák, a kültéri kaspók és lámpások, illetve egy-két új kiegészítőt is vásároltam, hogy új hangulatot adhassak a terasznak, ami szeptemberig "nappali"-ként fog üzemelni. :-)
Pakolászás közben eldöntöttem, hogy a terasz új arculata a mostanság rám annyira jellemző fekete-fehér mánia szerint fog megújulni, ezért a kisebb kiegészítőket is már eszerint szereztem be. Nem tagadom, teljesen elkapott a nordic stílus őrülete, amiben ráadásul óriási lehetőséget látok, hiszen az egyszerű színű textilekkel és természetes kaspókkal a virágaim sokkal nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd. Nagy volt hát a lelkesedésem és bele is vetettem magam a rendezkedésbe, aminek már szép eredményei vannak. Az elkövetkezendő hetekben folyamatosan csinosítgatni fogom a berendezést és remélem, hogy aki még idegenkedik a nordic stílustól, az hamar megszereti, mert letisztultsága óriási lehetőségeket rejt a dekoráció terén is. 

Ha velem tartotok,  a teraszok és erkélyek turbózásával kapcsolatban sok-sok ötlettel fogtok gazdagodni a közeljövőben, egyelőre azonban csak egy kis ízelítőt adok, amiből már sejthetitek, hogy nagy dobásra készülök! :-)


Kaspók, váza és asztali futó: IKEA
Poháralátét: PEPCO


Fűszernövények termesztésére is alkalmas zsák: CUCC
Olló: TIGER



Egy kis piknik a csodaszép napsütésben!


Lámpafüzér: IKEA









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése