2016/01/12

Íme 2016 színei


Szinte az összes lakberendezési és fashion blog lehozott egy-egy cikket az év színeivel kapcsolatban, hiszen mindenki tudja, hogy a Pantone által megállapított első helyezett mindenképpen nagy hangsúlyt kap a lakberendezés és dekoráció világában. 
Idén rendhagyó módon nem egy, hanem egyből kettő árnyalat nyerte el az év színe címet. 2015-ben a marsala, előtte pedig a ragyogó orchidea volt a befutó, ezek után 2016-ban a "rózsakvarc" és a "derűs kék" lett a nyertes, így a divatban és a lakberendezésben valószínűleg gyakrabban fogunk találkozni velük.

A kérdésre, hogy miért e két szín, az intézet igazgatója, Leatrice Eiseman azt a választ adta, hogy „Ezek a melegséget és nyugalmat árasztó színek egész egyszerűen összetartoznak, egypetéjű ikrek”.

Nézzétek csak, milyen csodálatos ez az összeolvadás!






A mai felgyorsult világban csak kapkodunk és a hétköznapok elég megerőltetőek, így nem is csoda, hogy a színekben inkább a nyugalmat és a biztonságot keressük. A rózsakvarc és a kék egyensúlya megnyugvást hozhat otthonunkba és egy ilyen színű párnahuzaton vagy gyertyán majd szívesen pihen meg a szemünk 2016-ban.

Az inspirálódáshoz összemixeltem Nektek néhány kedvenc tárgyat, 
így egy-két kiegészítő segítségével máris hódolhattok a trendnek! ;-)




Díszpárnahuzat: IKEA
Lámpafüzér: Cotton Ball Lights Hungary
Díszdoboz: IKEA
Öntapadós dekorációs szalag: Dekortapasz
Illatosított gyertya: IKEA
Fouta törölköző: Hello Pamut


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése